tisdag 3 augusti 2010

0.68

Detta får inte missas; inlägget av Kent på denna länk.


Det är ett underbart inlägg som speglar både okunskap och ren naivitet. Titeln är skitbra: ” Vem vill rösta på ett parti som vill slänga ut din vän?”. Kent vill alltså indikera att alla som inte är svenskar ska bara kastas ut. Detta är helt felaktigt., men det borde alla fatta. SD:s politik vill inte kasta ut de som lagligen finns i detta land. Befinner de sig här olagligen har vi dock att göra med brottslingar, och frågan kommer i en helt annan dager. Hur många vänner har du som olagligen befinner sig i detta land?


Så låt oss nu analysera lite av Kents text med floskelometern påslagen. Sverige har gett behövande människor en fristad skriver Kent. Javisst, men ca 95% av de som kommit till detta land under innevarande mandatperiod har varit rent ekonomiska lycksökare, smugglade hit, och i kombination med ”anhöriginvandring”. Så om man anser att alla i världen som vill ha en bättre levnadsstandard bekostad av skattemedel är påståendet riktigt, annars fel. 0.95 i floskelometerutslag för detta påstående enär 5% kommit hit av humanitära skäl och de facto är flyktingar enligt FN:s definition.


Nästa uttalande är ett påhopp på SD. Föga förvånande. Det är direkt fel att SD är ett invandrarfientligt och rasistiskt parti. Är FN:s definitioner på flykting rasistiska? Vidare är det rent billigt att prata om politisk debatt (m) och alla andra riksdagspartier vägrar att ta debatter med SD. Vidare har man effektivt tystat debatten om dessa frågor, Kents påstående är därför direkt felaktigt. 100% fel och 1.0 utslag på floskelometern. Grattis, Kent.


Nästa stycke är på samma tema. Men här fördjupar sig Kent lite och angriper SD med rent larvigt mod och flosklerna haglar. SD är rasistiska, vill locka till sig väljare, SD:s politik skapar konflikter mellan människor o.s.v. Han drar sig inte ens för att anspela på ren rasism med ” Några, vita svenskar, är värda mer och ska få stanna i vårt land.”. Vad säger man? Världsklass i dumhet, cred Kent! 1.00 på floskelometern, inget snack!


I nästa stycke avhandlar han två saker beträffande sina bloggkommentatorer. Dels de som inte köper floskelsnacket mer betvivlas av Kent, eller de kommentarer han fått vilka han anser vara rasistiska. Han avslutar dock lite floskligt med att D:s önskan om att komma in i Riksdagen är en dröm. Tja, vi får se på valdagen Kent. Ett tips är dock att du bär en vuxenblöja på valnatten. Egentligen inte floskligt alls, detta stycke är bara en felaktig analys av Kents kommentatorer, d.v.s. de han ej bannat. Det bli tyvärr 0.1 bara på floskelometern – otur Kent.


I näst sista stycket försöker han flytta fokus från ämnet. Som alla vet är det tabu att diskutera dessa frågor innan valet, och alltså gäller de frågor de etablerade partierna val som diskussionsämne. Missnöjesröstare m.m. nämns och småpartier som alla vet inte har en susning till riksdagsmandat. Logiken i hela stycket spricker. Om vi tittar t.ex. på läget i FB, har vi 18% för SD, och vi pratar om nästan 100 gånger fler röstande än vad de vanliga opinionsundersökningarna inkluderar. Stycket är en uppmaning att lägga rösten på ett av de etablerade partierna i stället för att slösa bort den på SD.
Alltså, en taktik vi sett i flera månader, men inte speciellt floskligt, mer en felaktig analys. Bara 0.1 på floskelometern för denna, sorry Kent.


Men i sista stycket försöker Kent verkligen komma tillbaka. Det är ett mycket bra stycke. ”Få av svenskarna är rasister”, ”slänga ut din vän, granne eller medmänniska”, SD är ett unket parti med rasistiska åsikter, "dessa åsikter behövs inte" generellt.


Oj,oj, detta stycke skulle platsa i riksdagen. Det lurar kanske rena partivänner eller några med samma IQ som en gurka.

Men ur floskelsynpunkt är det bra klass på, och 0.83 kom vår jury fram till efter tre timmars debatterande.


Så låt oss summera. Rubriken är direkt flosklig, alltså 0.9. Därefter 0.95 för första stycket. 1.00 för det andra, 1.00 för det tredje. Men tyvärr bara 0.1 för stycke 4 och 5. Och slutligen 0.83 för sista stycket.
Det blir alltså 68% på floskelometern, men med stor SD. Som alla vet betyder det Standard Deviation, eller hur Kent? Eller kanske det var en nyhet för Er politiker, eftersom vi pratar om matematik på gymnasiekompetensnivå?

1 kommentar:

  1. Jag blir så arg när jag läser om Kents förtal att jag måste dela ut fler flygblad för att stilla ilskan. Och det lindrar faktiskt. Det tycker jag alla andra ska göra.

    www.korta.nu/flygblad

    Eller kontakta Jan Milld och ställ upp i utdelningen av Vitbokstabloiden. Det behövs folk där, särskilt i storstäderna:

    janmilld.wordpress.com

    SvaraRadera