söndag 8 augusti 2010

Hur mycket får man ljuga?

Kents ribba när det gäller att kasta skit på SD har inget bottenmärke. Kent kan kasta ur sig hur mycket felaktigheter och rena lögner som helst utan att någon reagerar. Detta är ett stycke från hans Söndagskrönika; ”Ett annat parti som nu dragit igång valrörelsen med svenska fanor och flaggor är Sverigedemokraterna. Om nu PP tillför nytt i den politiska debatten så gör SD inte det. SD för in en unken och skrämmande människosyn där just människor sorteras efter färg och kultur. Vita infödda svenskar är värda mer än alla andra. Konsekvensen blir ett sorteringssamhälle som ingen av oss egentligen vill ha. Jag bloggade i veckan just på temat att vem vill rösta på ett parti som vill slänga ut din vän? Du som överväger att rösta på SD, fundera på vilka det är som inte längre kommer vara välkomna i vårt samhälle och fundera på om du verkligen ställer upp på den människosynen.”

Bara det stycket är behäftat med så många PK sakfel att man undrar om Kent bara hört Schlingmann eller Billström säga att SD är rasister, och sedan har Kent skrivit, baserat på denna hörsägen och helt felaktigt detta stycke.

OK, vi börjar analysen. ”Unken och skrämmande människosyn” har alltså SD. Här i Sverige har vi tagit emot långt mer både riktiga flyktingar, falska flyktingar vilka kallas ”ensamkommande flyktingbarn”, samt en anhöriginvandring vi inte klarar av. Kostnader för detta är enorma och uppgår till tiotals miljarder årligen. Detta har i sin tur resulterat i en massa problem ingen kan blunda för i form av kravaller, upplopp, gängkriminalitet, mord eller regelrätta avrättningar, o.s.v. SD vill dra ner antalet flyktingar vi tar emot i detta land baserat på FN:s Genève-konvention för definitionen av vad som är en flykting, samt det faktum att vi hittills tagit emot långt fler än vi kan integrera. Vad är unket, skrämmande människosyn, rasistiskt, eller vad? Läs på lite Kent och yttra dig sedan.

Vidare ” människor sorteras efter färg och kultur”. Detta är helt felaktigt, det finns ingenting av detta i SD:s program. Hade Kent kastat ur sig något liknande mot en person hade man kunnat stämma honom för förtal. Och som lök på taxen ”vita infödda svenskar är värda mer än alla andra”. Detta är helt påhittat och dessutom ren lögn. Det verkar som Kent tror en massa, och omvandlar det till sanningar på sin blogg.

Sedan snackar om ett sorteringssamhälle, vem har pratat om ett sådant? Ett rent fantasifoster i Kents huvud. Men det låter ju himla bra i en valrörelse, eller hur? Ja, visst bloggade Kent om ett parti som ville slänga ”ut din vän”. Det var även detta en helt felaktig bild som Kent bara hittat på för att skrämma folk från att rösta på SD. Sakfelen är så många att jag skrev ett blogginlägg om detta för några dagar sedan på denna länk.

Givetvis har Kents debattörer på hans blogg kastat in till idag 187 kommentarer, varav många är rent förbannade på hans rent felaktiga påståenden i blogginlägget. Men det struntar Kent i, han går vidare utan att svara på frågor och betraktar sig blogg som ett flygbladsutdelande, även om det han slänger ur sig är rena felaktigheter och skit. Det avskräcker inte Kent, han går raskt vidare med fler inlägg utan att skämmas det minsta.

Det värsta är dock, att en person som uppenbarligen ljuger och hittar på saker om sina politiska motståndare, samt vägrar debattera eller svara på frågor, begär i valet mandat från väljarna för att bli kommunalstyrelsens ordförande i en större svensk stad. Vad skapar detta för förtroende för våra folkvalda politiker?

3 kommentarer:

  1. Unken människosyn? Kent borde läsa Julia Ceasars senaste krönika på Snaphanen som handlar om just "människors olika värde" men den har väl förmodligen inte den "rätta vinkeln" för att falla honom på läppen.

    SvaraRadera
  2. Tja, man kan ju fundera på vad som är mest "unket". Att vägra att ta debatt med sina motståndare, men samtidigt kasta massa felaktig smörja på dem.
    Eller att ha en politik och stå för den, samt debattera och argumentera.

    SvaraRadera
  3. Kent vet uppenbarligen inte ett jävla skit.

    SvaraRadera