måndag 2 augusti 2010

Viktiga valfrågor

Visst är det trevligt när min nemesis Kent inbjuder till diskussion om vilken fråga som är viktig i valet, som han gör på denna länk under veckans bloggtema. Alla är inbjudna, skriver han dessutom. Tackar, tackar.

Men då ska vi kanske svara på frågan. Det är inte helt enkelt, men Kent vill givetvis se svar som ”arbetslinjen” mot ”bidragslinjen”, men tyvärr måste jag göra honom besviken.

Men å andra sidan ligger det ju en hel del i arbetslinjen. För det behövs ju en massa arbetande och skattebetalande svenskar för att finansiera invandringspolitiken, och även finansieringen av alla romer i detta land. Det sistnämnda kan vi läsa om i denna artikel.
Man betalar alltså 12,5 miljarder/år till de 50.000 romer som lever i landet. 12.5miljarder är drygt en fjärdedel av vad Sveriges försvar kostar, och ungefär 20.000kr per rom och månad, netto.

Och när vi ändå är inne på det…hur är det med Sveriges försvar? Kan försvaret försvara Sverige? Den information jag har fått säger att det är ett rent skämt, och att det knappt finns en enda helikopter. Kanske Tolgfors skulle svara på denna fråga, men från honom har det varit märkligt tyst den sista tiden.

Sedan har vi ju just invandringen. Den fråga som är den mest heta potatisen som alla politiker stoppar huvudet i sanden som en struts så fort den nämns. Men varför gör ni på detta viset? Skäms ni för vad ni håller på med? Tystnaden är mycket talande, och er vägran att debattera dessa frågor talar sitt tydliga språk. Att blockera kommentarer och blogglänkningar talar även sitt tydliga språk, även vad beträffar er syn på yttrandefriheten. Vad kostar invandringen i rena kronor idag för svenska skattebetalare? Hur ska ni lösa integrationsfrågorna? Vad kommer det att kosta? Hur ska ni lösa problemen med gängkriminalitet, och de kravaller som de facto existerar? Mer pengar till trevighetsprojekt? Prata personerna till rätta, eller vad? Varför är personer med invandrarbakgrund överrepresenterade i brottsstatistiken? Några svar vore ganska trevligt att få från de folkvalda politiker i detta land vars löner betalas med skattepengar och har ansvarsuppdrag.

Slutligen har vi det här med integritetsfrågorna. Kent skriver ” Frihet, integritet och individens rättigheter är områden som moderaterna har en tradition i att försvara.”. Jag finner det lite märkligt mot bakgrund av:
- att hela svenska befolkningsregistret är tillgängligt för USA/NSA.
- att all kommunikation mellan medborgarna avlyssnas eller kontrolleras av FRA.
- att alla banktransaktioner vi svenskar gör skickas till USA/NSA.
- att alla flygresor registreras och skickas till USA/NSA.
- att all elektronisk trafik ska lagras för att retroaktivt vara tillgänglig för myndigheternas granskning.
- att film/musikbranschen har någon halvpolisiär verksamhet för att snoka reda på fildelare.
- att justitieministern vill att det ska bli enklare att få spika upp övervakningskameror. Ni vet hon som ville skicka ut äckelfärgade kuvert till misstänkta pedofiler.
- att polisen har fått det enklare att avlyssna medborgares samtal?

Bara den senaste mandatperioden.

Kents uttalande klingar i alla fall i mina öron ganska falskt.

Men som tidigare sagt, jag värdesätter demokrati och yttrandefrihet, så Kent får gärna ta diskussioner med mig om detta. Tyvärr är jag bannad från hans blogg beträffande kommentarer, vilket jag respekterar, vidare verkar mina länkningar till hans blogg inte fungera, så det får väl blir här.

Välkommen Kent med dina kommentarer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar