torsdag 24 juni 2010

Grönsakskommunisterna då?

Kent kommenterar i stort varje opinionsundersökning, som i dessa inlägg (1 och 2). Inget märkligt i sig, och givetvis är det Klubben För Inbördes Beundran (KFIB), av typen Reinfeldt, Borg och alla vi moderater är jätteduktiga, emedan de rödgrönas politik eller brist på sådan gör att de går bakåt, eventuellt med kopplingar till deras partiledare.

Men vad som är notabelt är hans totala ointresse för mandatfördelningen i Riksdagen. Någon gång när (kd) och (c) hamnat under 4% är det i princip inget att oroa sig för tycker Kent. När SD kommit under 4% har han meddelat att; det var bra, släng inte bort din röst på SD. Helt PK.

Hans ointresse kan ju härhöra från att han inte (än) är rikspolitiker, men jag tror snarare det är så att den senaste tiden har undersökningarna kommit fram till att inget av blocken kommer att få egen majoritet, och SD skulle passera 4%, vilket ger dem en vågmästarroll.
Denna situation är ju fruktansvärd, eftersom man proklamerat att man aldrig kommer att samarbeta med SD. Men inte ett ljud från Kent om detta, en s.k. talande tystnad, emedan man kan misstänka att det spekuleras vilt i de inre kretsarna om hur man ska bete sig om man har det största partiet, som med några stödpartier inte når 50%.

Att så notoriskt vägra debatter med SD, eller ens ta upp frågor de pratar om ser jag som att man helt enkelt inte har några argument, men trots detta smutskastar man vilt och önskar väljarnas mandat för de frågor man valt att ta upp. För några dagar sedan tog Kent, tillsammans med någon bloggande (s), att man ville ha "fair play". Såsom Kent betett sig när det gäller de som har ställt frågor på invandrings och försvarspolitiken, samt SD, är så långt ifrån fair play man kan komma, och vidare är det inte mycket demokrati när man notoriskt vägrar att diskutera/debattera med SD på riksnivå, oavsett vad man tycker om deras politik.

Den enda utvägen som nämnts efter valet, är att man fiskar efter samarbete med grönsakskommunisterna (mp), men att proklamera detta före valet skulle säkert få flertalet ”gamla” moderater att sparka bakut, med sjunkande opinionssiffror som följd. Alltså håller man tyst och låtsas varken om SD, kommenterar vad som skulle hända med SD som vågmästare, eller om man har hemliga underhandlingar med (mp) för eventualiteten att inget av blocken får egen majoritet. Det stämmer perfekt in på hur Kent agerar, men jag vill minnas att han har nämnt att man i Örebro samarbetar med (mp), med goda resultat, vilket i sig ger en indikation om hela partiets strategi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar