söndag 4 juli 2010

Hålla ihop ett samhälle?

Kent skriver att det handlar om ”att hålla ihop ett samhälle” i detta inlägg.

I första stycket skriver han; ” En av politikens viktigaste uppgifter är just att hålla ihop ett samhälle och stå emot särintressen, särskilt starka särintressen. Risken är nämligen uppenbar att de som inte har en stark egen röst eller ett starkt intresse som företräder dem försvinner ur den politiska debatten.”.


Visst låter det vackert? Men hur många särintressen har regeringen tullat på för att glädja EU, USA, FRA, och musik/filmbranschen?


Svenska folket tillåts inte folkomrösta i frågor, utan litar på att de politiska företrädarna gör sitt jobb och ser till vad som är bäst för medborgarna. Hur många integritetskränkande beslut har regeringen kommit med under innevarande mandatperiod?


Vi kan ju börja med att man har skickat över hela svenska befolkningsregistret till USA/NSA, och sannolikt låter dem ligga on-line så att registret alltid är uppdaterat. Givetvis i den vilda jakten på terrorister. Men hur många terroristaktioner har vi sett här i Sverige?


Samma historia är det med datalagringsdirektivet, som sannolikt kommer drivas igenom när det flutit lite vatten under broarna. Myndigheterna ska alltså ha rätt att retroaktivt snoka i alla medborgares kommunikation retroaktivt.


Vidare har vi ju registreringen av alla flygresor, givetvis med samma motivering – jakten på terrorister. Informationen givetvis till USA igen.


Eller vad sägs om att alla våra banktransaktioner skickas via SWIFT till USA/NSA? Jäpp, samma sak där, USA:s jakt på terrorister går före de svenska medborgarnas integritet.


IPRED är ett typexempel på en annan integritetskränkande lag, som ger film/musikbranschen rätt att agera polisiärt på egna misstankar och kräva ut IP-adresser från nätleverantörerna, och skicka hotbrev.


FRA är en liknande historia, försvaret ska snoka i alla medborgares kommunikation. Vad de använder informationen till och hur de arbetar är givetvis hemligt, men vi små dumma medborgare ska bara lita på att de agerar för vårt eget bästa.


Justitieministern jobbar på att göra det enklare att få spika upp övervakningskameror.


Alla dessa saker finns det politiker som motiverar med ”för din egen skull” och ”den som bara har rent mjöl i påsen”. Är man så naiv att man kommer med så dumma argument, är man antingen rent korkad eller tror att väljarna är det.

Återigen; hur många terroristaktioner har vi haft i detta land, vilka legaliserar så kraftiga inskränkningar av medborgarnas integritet?

Vad vi däremot har är organiserad brottslighet, som de senaste åren fått verklig grogrund i synnerhet i invandrartäta områden. Det går knappt en dag utan att vi har mordfall som resultat av detta. Så vad har regeringen gjort för att komma till tals med denna? Inte ett skit egentligen, och man är ska tydligen vara glad om man lyckas hitta gärningsmän som mördar folk med kalasjnikov som man kan läsa i denna artikel. Vidare sätts hela rättsapparaten ur spel eftersom det är förknippat med fara för eget liv om man är villig att vittna. Eller som en polis i artikeln uttrycker det; ” – Inte ens vi poliser skulle rekommendera någon vi känner att vittna mot de här gängen. Det är alldeles för riskabelt.”


Så det är så Ni moderater “håller ihop ett samhälle”? Genom att acceptera att gäng som de som beskrivs i artikeln får bedriva sin verksamhet, och genom att man i en strid ström fortsätter att plocka in s.k. flyktingar i en ej sinande strid ström.


Men det är kanske som du säger ” Var och en, gammal som ung, ska kunna nå sina livs drömmar. Det är det Sverige som vi moderater vill ta ansvar för att bygga upp.”. Vill man bli rik inom den organiserade brottsligheten och uppnå sitt livs drömmar, är Sverige rätt land att komma till. Ni moderater har redan tagit ganska många steg för att bygga upp just det samhället, sopar alla typer av problem med invandringen under mattan och nämner inte ett ljud om vare sig de direkta kostnaderna eller annat, samt fortsätter plocka in alla som vill komma till detta land av vilka skäl det vara må.


Tyvärr Kent – vad ni ”nya” moderater gör är inte att skapa förutsättningar för ett samhälle. Ni skapar fundament för att ett fungerade rättssamhälle ska haverera. Och vad värre är – ni stoppar huvudet i sanden som en struts och mumlar massa mantran om multikulti, acceptans, flyktingar, ansvar, föregångsland och annat.




OK, jag har uppfunnit en ny analog mätare (se nedan), för att hålla pejling på dina PK-uttalanden, och för ditt inlägg utdelas följande omdöme.
Första stycket är bara svammel – politikerna bestämmer som de finner bäst och tar ingen som helst hänsyn till de saker du nämner.
Stycke två till fyra finns inte mycket att invända mot. Lite klappande på eget och partikamraternas bröst och ryggar, men det är accepterbart i synnerhet i en valrörelse.
Stycke fem, om ”öppet parti”, är rent skitsnack. Partipiskan gäller, eller kanske vi ska ta diskussionen med Vellingepolitikerna om hur öppet moderaterna agerar?
Sista stycket, är bara rent skitsnack som avrundning. Som jag påtalat ovan rent felaktigt och rena floskler.
Alltså är det 3 av 6 stycken som är skitsnack, eller floskler, och utslaget blir 5 på den 10-gradiga floskelometern.

2 kommentarer:

  1. Varför talar han aldrig om vad han konkret ska göra åt saker och ting? Eller sitter han nöjd med status quo? Han har sitt på det torra och då gäller det att sprida dimriåder och tjusiga ord på bloggen för att kunna sitta still i båten?

    SvaraRadera
  2. Äsch, han vill bara cementera hur duktiga han och (m) är med makten. Underförstått betyder det att "lita på mig och oss" så blir det bra.

    Men problemet han nu har är att det finns ett antal svarta hål, varav invandringen och försvaret är två. Att fortsätta med samma politik går alltså inte, men det dyker han helt ifrån. Han hoppas alltså att slippa debattera dessa frågor, och kör "förtoenderacet".

    SvaraRadera