lördag 31 juli 2010

De "nya moderaternas" integritetstänkande

Kent tar upp ämnet integritet på denna länk. Det är till att kasta sten i glashus. Under den innevarande mandatperioden, och med moderaterna vid rodret, och dessutom med en moderat justitieminister har den personliga integriteten begränsats som aldrig tidigare. Kent hävdar ”Frihet, integritet och individens rättigheter är områden som moderaterna har en tradition i att försvara.”.

Ok, det började med Bodström, och det var lite arvegods från hans tid, men sedan har det bara rullat på.
Anledningen, och som Kent åxå snackar om är terroristbekämpning. Men hur många terrordåd har vi haft i detta land?

Hur kan man då försvara;
- att hela svenska befolkningsregistret ska vara tillgängligt för USA?
- att all kommunikation mellan medborgarna ska avlyssnas eller kontrolleras av FRA?
- att alla banktransaktioner vi svenskar gör ska skickas till USA?
- att alla flygresor registreras och skickas till USA?
- att all elektronisk trafik ska lagras för att retroaktivt vara tillgänglig för myndigheternas granskning?
- att film/musikbranschen har någon halvpolisiär verksamhet för att snoka reda på fildelare?
- att justitieministern vill att det ska bli enklare att få spika upp övervakningskameror? Ni vet hon som ville skicka ut äckelfärgade kuvert till misstänkta pedofiler.
- att polisen har fått det enklare att avlyssna medborgares samtal?

…och snart kommer väl alla sökningar vi gör med sökmotorer sparas för att myndigheterna ska veta vad vi letat efter för information på nätet.

Dessa saker har alltså hänt under en 4-årsperiod. Aldrig tidigare i Sveriges historia har under så kort tid så mycket direkt integritetskränkande lagar införts.
Så Kent kan ju komma med påståendet att ”Frihet, integritet och individens rättigheter är områden som moderaterna har en tradition i att försvara.” Jag ger inte mycket för den traditionen och Kents påstående.

Men eftersom vi nu har ca 3000 personer per år som kommer till detta land, ofta med borttagna fingeravtryck, utan identitetshandlingar, och hävdar att de är under 18år, s.k. ensamkommande flyktingbarn (haha!!). Man tycker att man borde göra en läkarundersökning för att så gott man kan bestämma personens ålder. Detta i synnerhet som det finns stora misstankar om att flertalet är över 18år. Men detta görs inte eftersom det är integritetskränkande. Ej heller kontrolleras släktskapet när det gäller anhöriginvandring med DNA-analys. Det är för integritetskränkande.
Samtidigt tar man regelmässigt blodprov på alla nyfödda barn i Sverige för DNA-analys och stoppar dessa data i en databas. Ni vet databasen som ingen får titta i…förutom när Anna Lindh blev mördad, då var det bara för polisen att snoka i den efter gärningsmannens DNA. Och man kan ju bara spekulera i hur ofta den används av myndigheterna. Det finns väl ingen anledning att ha ett sådant bra register om det inte ska användas till något?

Handlandet av regiringen i EU, tyder ju knappast heller på någon respekt för den personliga integriteten, som man kan läsa i denna artikel.
Jag vill minnas att det finns 18 register/databaser som används av EU för att hålla pejling på medborgarna. Hur många av dessa som ligger on-line med USA/NSA vet jag inte och det är väl hemligt.
Hur många register finns det i Sverige, personnumrens förlovade land?

Återigen, jag frågar mig; hur många terrorbrott har vi haft i detta land, vilka legaliserar så allvarliga inskränkningar av den personliga integriteten?

Rubriken på Kents blogginlägg är mot det man de facto gjort under denna mandatperiod rent larvigt, rubriken är; ”Integritetsfrågorna får inte hamna i skymundan”. Kent, du kan vara lugn – det har de redan gjort, massor med gånger. Ni nya moderater struntar fullständigt i allt vad personlig integritet är.

Vad blir nästa steg? Chipmärkning av alla medborgare så myndigheterna kan hålla pejling på exakt var vi är? Varför inte tatuera in personnumret i pannan på alla nyfödda? Det blir väl de ”nya moderaternas” nästa drag.

Du vet lille medborgare; har du bara rent mjöl i påsen…och för samhällets bästa, precis som i DDR, och tänk om det kommer terrorister...

1 kommentar:

  1. Jag tycker vi har terror-dåd mest varje dag i princip. Fast det räknas förstås inte som terror när det är kulturberikarna som står för det. Då är det ju deras kultur som vi bara måste acceptera eller bli stämplade som rasister.

    Beträffande det ökända knappnålsstora RFID-chippet så finns det numera sedan några år en mindre känd uppdaterad variant. Det finns nämligen numera som tatuering. Många anser ju att chippet är det samma som "the maro of the beast". Faktum är att tatueringen stämmer ännu bättre in på den gamla profetian.

    SvaraRadera