fredag 9 juli 2010

Om zebrans ränder

Kents senaste inlägg har varit ovanligt floskelfria. Månne har han läst denna blogg och fått sig en funderare…


Men ränderna går inte att tvätta bort på en zebra, och efter några dagar ser vi hur han börjar kladda lite i kanten på floskleriet igen. Kanske trodde han att han skulle slippa fler inläggi denna blogg och att banan var fri?


Nu har det ju varit först historien med Littorin, som han skåpade helt på media. Om det är sant eller inte vet jag inte, jag har inte sett någon pajkastning på Littorin, men det kanske har förekommit. Det är inte den typen av journalistik som jag ödslar tid på att läsa. Nävisst, är det inte schysst att skopa smörja på politiker, men skänk då en tanke på kungahuset, som övervakas som örnar av halva Europas skandalblaskor och lögnerna och spekulationerna bjuder över varandra i skandaler.


Sedan har det givetvis varit pajkastning på de rödgröna. Detta är en av Kents snuttefiltar, och vi har två inlägg på detta tema under rubrikerna ”De rödgröna kokar soppa på en spik” och ”Sahlins ödesval”.


”Politik. På riktigt” är en av Kents rubriker (8:e Juli). Han menar att Alliansen lovar guld och gröna skogar med riktiga pengar, emedan de rödgröna lova samma saker men ofinansierat. En klassiker i den senaste tidens debatt.


Sedan kommer zebrans ränder fram i inlägget ”Utan jobben stannar välfärdens Sverige”. Här kommer några godbitar ur detta inlägg:


”Välfärden med skolan, förskolan, vården och omsorgen är central för många av oss i vardagen”
”Utan jobben stannar Sverige och utan fler jobb får vi inte fram mer resurser till välfärden.”
”Endast med fler i jobb så kan skolan och sjukvården förbättras.”
”I Sverige är det tvärtom tack vare att Alliansen tagit Sverige igenom krisen på ett ansvarsfullt sätt.”
”Alliansen har också satsat hela mandatperioden på välfärden. Satsningarna har riktats till välfärdens kärna. Satsningarna är igenom tänkta och får effekter. Vi ser idag en sjukvård med bättre tillgänglighet och en skola som ger barnen en bättre start i livet. Detta hade inte varit möjligt utan vare sig det politiska innehållet eller satsningarna från Alliansen.”
”Alliansen kommer att fortsätta att värna välfärdens kärna och vi kommer att fortsätta att arbetet med att få fler i jobb. För utan jobben så stannar välfärdens Sverige.”


I detta inlägg kan vi räkna in 5 av 9 stycken som antingen innehåller floskler, flummeri eller honnörsord så att det stör. Men sedan har vi titeln som är så flosklig att man blir lätt illamående, varför det blir 6 av 9. Alltså har vi ett utslag på 66.7% på floskelometern.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar